23948sdkhjf

Andelsselskaber skaber fælles tænketank

Andelstankens styrker bliver overset, mener stifterne af den nye tænketank Demokratisk Erhverv.
Medlems- og foreningsejede virksomheder er en særlig dansk kvalitet, som vi har glemt værdien af, mener Forenet Kredit, der står bag Nykredit, Arla Foods og Coop.

Derfor har de skabt tænketanken Demokratisk Erhverv, der skal være med til at gøre opmærksom på styrkerne i andelstanken, som de mener er blevet glemt. Det skriver Berlingske i dag.

- Danske andelsselskaber har været med til at skabe store værdier i det danske samfund. Vi er blevet klar over, at vi nok har forsømt at fortælle den historie, siger Nina Smith, formand i Forenet Kredit til avisen.

Den nye tænketank består af 25 medlemmer, som udover de allerede nævnte blandt andet består af Danske Vandværker, GF Forsikring og Københavns Andelsboligforening. Og andelstanken har i dén grad sin berettigelse i dag, mener bagmændene.

- Vi vil gøre andelstanken relevant for de unge, skabe andelstanken 2.0, som er relevant for en yngre Mange taler om crowdfunding og deleøkonomi, men grundlæggende er det jo de samme værdier og visioner om fællesskab, som andelstanken bygger på. Det har man bare glemt, og man tænker ikke os ind i det, siger Nina Smith til Berlingske.

Stifterne håber desuden, at tænketanken kan være med til at øge indflydelsen på Christiansborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.375